Care sunt metodele naturale de detoxifiere?

Este posibil să citiți adesea în mass-media că este o idee bună să implementați o detoxifiere pentru a scăpa de produsele metabolice toxice și pentru a susține organismul. Veți afla în acest articol în ce constă de fapt o detoxifiere și dacă există metode naturale de a o face.

Detoxifierea corporală

Curățarea corpului, cunoscută și sub numele de detoxifiere sau detoxifiere. Adesea confundată cu o dietă de scădere în greutate, este de remarcat faptul că acestea nu sunt aceleași concepte. Este un proces de eliminare a toxinelor și a produselor inutile ale metabolismului, care adesea vă pot face să vă simțiți obosiți sau leneși. Curățarea regulată a corpului sprijină tractul digestiv. Ca urmare, regenerarea ficatului, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor din organism, are loc mai eficient. Funcția ficatului este dependentă de stilul de viață, de utilizarea stimulentelor, de nivelul de stres și de poluarea mediului.

Este recomandabil să se curețe organismul din când în când. Atunci când este folosită în mod corect, detoxifierea îmbunătățește funcționarea corpului uman. Aceasta va reduce afecțiuni precum indigestia, flatulența, senzația de sațietate, durerile de cap, senzația de oboseală sau slăbiciune.

Curățarea organismului de toxine – dieta de detoxifiere a organismului

Există multe modalități de curățare a organismului de toxine. Se poate introduce o detoxifiere naturală printr-o dietă de înfometare sau cu sucuri, în timp ce o altă metodă este administrarea de laxative sau terapia cu hidrocolon, care presupune eliminarea depozitelor din intestinul gros.

Aceste metode sunt eficiente, dar au doar un efect pe termen scurt. În cazul utilizării prelungite, riscul tulburărilor alimentare crește, deoarece faza de înfometare este urmată de o creștere rapidă a apetitului, ceea ce duce la revenirea la greutatea corporală anterioară.

Cel mai bun mod de a vă curăța organismul

Cea mai bună modalitate de a curăța organismul este printr-o dietă sănătoasă și echilibrată, bazată pe produse bogate în vitamine, fibre și minerale. Fibrele joacă un rol esențial, deoarece își măresc volumul în tractul digestiv, reglează mișcările intestinale și favorizează excreția reziduurilor alimentare și a toxinelor.

Ce ar trebui să excludeți din dieta dumneavoastră?

Luați în considerare eliminarea produselor din făină albă și a produselor fabricate din făină albă, precum și a zahărului alb, a cărnii roșii și a produselor lactate. Renunțarea la alcool și la produsele cu cofeină (cafea, coca-cola, băuturi energizante și ceai negru) este esențială. Cu cât mai puține produse puternic procesate, cu atât mai bine pentru corpul dumneavoastră.

Luați în considerare renunțarea la fumat, deoarece fumatul determină contracția vaselor de sânge din stomac.

Printre metodele de curățare a organismului de toxine, se numără dieta cu sucuri. Este de remarcat faptul că aceasta nu poate fi urmată de persoanele care suferă de rezistență la insulină sau diabet, deoarece este o dietă foarte monotonă, constând în principal din sucuri. Aceste produse sunt caracterizate prin absorbția rapidă în sânge. Dieta de curățare în cauză constă în consumul de mese ușor digerabile și, în plus, în consumul a 0,5-1 litri de sucuri de fructe. Este bine de reținut să nu urmați astfel de diete prea mult timp.

Curățarea organismului – ce produse ne vor ajuta?

Dacă doriți cu adevărat să vă curățați organismul de toxine, merită să includeți în dieta dumneavoastră produse care susțin metabolismul.

IMPORTANT!

Iată ce trebuie să introduceți:

Apa – influențează procesele digestive, ajută la curățarea organismului de toxine. În plus, susține sistemul digestiv prin îmbunătățirea proceselor de digestie și absorbție. Este bine să bei 2 litri de apă în fiecare zi pentru a asigura și un nivel adecvat de hidratare.

Fibrele au un efect pozitiv asupra peristaltismului intestinal, curăță intestinele de depunerile intestinale și de substanțele nocive și reglează ritmul mișcărilor intestinale.

Ceaiul verde- neutralizează radicalii liberi, ajută procesul digestiv și curăță organismul de toxine.

Merele- sunt bogate în pectină, o formă de fibre solubile.

Pătrunjelul- este bogat în clorofilă care susține detoxifierea. În plus, are un efect diuretic, reduce riscul de infecții ale tractului urinar și susține curățarea.

Ierburi în procesul de curățare

O serie de plante sunt cunoscute de mulți ani pentru că prezintă efecte pozitive asupra curățării organismului de toxine. Proprietățile lor benefice pot fi folosite și astăzi, când organismul este mai expus la un mediu poluat și la alimente foarte procesate. Printre metodele de curățare a organismului poate fi evidențiată și introducerea ierburilor potrivite în dieta zilnică.

Ierburi care susțin curățarea organismului

Cătina- se caracterizează prin proprietățile sale puternice de detoxifiere. Susține funcția renală prin acțiunea sa diuretică. Ajută la curățarea organismului de metale grele. În plus, influențează pozitiv starea florei bacteriene din intestine.

Urzica- favorizează curățarea de toxine prin susținerea organelor digestive. Susține funcția ficatului, a pancreasului și a stomacului. În plus, are un efect diuretic și, prin urmare, accelerează eliminarea toxinelor din corpul uman.

Ciulinul de lapte – ingredientul său cheie este silimarina, o plantă care blochează toxinele care se acumulează în ficat, în consecință regenerându-l și susținând buna sa funcționare. În plus, detoxifică organismul.

Balsamul de lămâie – are un efect relaxant și susține ficatul.

Păpădia – are un efect diuretic datorită conținutului său de compuși fenolici. Elimină excesul de sodiu și potasiu din organism. Susține funcția hepatică și detoxifierea organismului.

Brusture – trăsătura sa caracteristică sunt bilele țepoase, care adesea se lipesc de haine atunci când mergeți. Efectele sale benefice au fost folosite de ani de zile. Curăță eficient organismul de toxine și susține buna funcționare a ficatului și a pielii.

După cum puteți vedea, există multe produse naturale care favorizează eliminarea toxinelor din organism și merită să vă sprijiniți și dumneavoastră cu ele zilnic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *